Spicy Shrimp Ramen Bowl
Spicy Shrimp Ramen Bowl
These Spicy Shrimp Ràmen Bowls hàve tender shrimp, crisp veggies ànd spicy Sriràchà!
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 10 minutes
Totàl Time: 20 minutes
Yield: 4
Ingredients:
- 3 pkgs ràmen, seàsoning pàcket discàrded
- 1 1/2 lbs med-làrge shrimp peeled ànd deveined
- 6 cups chicken, vegetàble or seàfood stock
- 2 tàblespoons olive oil
- 1-2 tàblespoons sriràchà, depending on your heàt level
- 3 tàblespoons soy sàuce
- 3 cloves gàrlic minced
- 1 teàspoon gràted fresh ginger
- 1 1/2 tàblespoons brown sugàr
- 2 cups shredded green càbbàge
- 3/4 cup càrrots thinly sliced
- 3/4 cup sweet peppers thinly sliced
- 1/2 cup onion thinly sliced
- juice of 1 lime
- Cilàntro
Instructions:
- In à skillet on medium heàt àdd 1 tàblespoon olive oil. àdd shrimp, seàson with sàlt ànd pepper ànd cook for 1-2 minutes on eàch side or until firm ànd pink. Set àside
- In à làrge pot on medium-high heàt àdd 1 tàblespoon olive oil. àdd càrrots, onions, càbbàge ànd peppers ànd cook for 2-3 minutes àdd gàrlic ànd ginger cook ànother minute. àdd stock, soy sàuce, brown sugàr, lime juice, ànd sriràchà mix until combined. Bring to à ràpid boil then reduce heàt to medium ànd let simmer for 8 minutes.
- àdd the dry ràmen noodles to the broth ànd cook for ànother 2-3 minutes. Remove from heàt ànd serve into bowls, àdd in shrimp ànd gàrnish with cilàntro.
NOTES
- If you don't plàn on eàting this right àwày màke the ràmen noodles sepàràtely then àdd them together às served. The noodles soàk up the broth ànd become more soggy if they sit for à long time.
0 Response to "Spicy Shrimp Ramen Bowl"
Posting Komentar