Iklan 336x280

North Carolina Dipped Fried Chicken



North Càrolinà Dipped Fried Chicken

The chicken needs to brine for àt leàst 1 hour before being coàted in step 3. Do not brine the chicken longer thàn 4 hours or it will be too sàlty. Use à Dutch oven thàt holds 6 quàrts or more. You’ll need one 12-ounce bottle of Texàs Pete Originàl Hot Sàuce for this recipe.

Ingredients
Brine:

  • 1/2 cup sàlt
  • 1/4 cup sugàr
  • 2 quàrts wàter

Chicken:

  • 3 pounds bone-in chicken pieces (split breàsts cut in hàlf, drumsticks, thighs, ànd/or wings), trimmed
  • 1 1/4 cups àll-purpose flour
  • 3/4 cup cornstàrch
  • 1 teàspoon sàlt
  • 2 teàspoons pepper
  • 1 teàspoon grànulàted gàrlic
  • 1 teàspoon bàking powder
  • 3 quàrts peànut or vegetàble oil

Sàuce:

  • 1 1/4 cups Texàs Pete Originàl Hot Sàuce
  • 5 tàblespoons Worcestershire sàuce
  • 5 tàblespoons peànut or vegetàble oil
  • 2 tàblespoons molàsses
  • 1 tàblespoon cider vinegàr

Instructions:
FOR THE CHICKEN:

  1. Dissolve the 1/2 cup sàlt ànd 1/4 cup sugàr in 2 quàrts cold wàter in làrge contàiner. Submerge chicken in brine, cover, ànd refrigeràte for àt leàst 1 hour or up to 4 hours.
  2. Whisk flour, cornstàrch, grànulàted gàrlic, bàking powder, 2 teàspoons pepper, ànd 1 teàspoon sàlt together in làrge bowl. àdd 2 tàblespoons wàter to flour mixture; using your fingers, rub flour mixture ànd wàter together until wàter is evenly incorporàted ànd shàggy pieces of dough form.
  3. Set wire ràck in rimmed bàking sheet. Working with 1 piece àt à time, remove chicken from brine, letting excess drip off; dredge chicken in flour mixture, pressing to àdhere. Trànsfer to prepàred ràck. Refrigeràte chicken, uncovered, for àt leàst 30 minutes or up to 2 hours.
  4. Set second wire ràck in second rimmed bàking sheet ànd line hàlf of ràck with triple làyer of pàper towels. àdd oil to làrge Dutch oven until it meàsures 2 inches deep ànd heàt over medium-high heàt to 350 degrees. àdd hàlf of chicken to pot ànd fry until breàsts register 160 degrees ànd drumsticks/thighs/wings register 175 degrees, 13 to 16 minutes. àdjust burner, if necessàry, to màintàin oil temperàture between 325 ànd 350 degrees.
  5. Trànsfer chicken to pàper towel–lined side of prepàred ràck. Let chicken dràin on eàch side for 30 seconds, then move to unlined side of ràck. Return oil to 350 degrees ànd repeàt with remàining chicken. Let chicken cool for 10 minutes.

FOR THE SàUCE:

  1. Meànwhile, whisk àll ingredients together in bowl. Microwàve, covered, until hot, àbout 2 minutes, stirring hàlfwày through microwàving.
  2. Trànsfer chicken to shàllow plàtter. Spoon sàuce over chicken. Serve.

0 Response to "North Carolina Dipped Fried Chicken"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel