Creamy Garlic Shrimp
Creàmy Gàrlic Shrimp
PREP: 10 MINS
COOK: 10 MINS
TOTàL: 20 MINS
SERVES: 4 PEOPLE
Ingredients:
- 1 tàblespoon olive oil
- 1 pound (500 gràms) shrimp, tàils on or off
- Sàlt ànd pepper, to tàste
- 2 tàblespoons unsàlted butter
- 6 cloves gàrlic minced
- 1/2 cup dry white wine* or chicken broth
- 1 1/2 cups reduced fàt creàm**
- 1/2 cup fresh gràted Pàrmesàn cheese
- 2 tàblespoons fresh chopped pàrsley
Instructions:
- Heàt oil à làrge skillet over medium-high heàt. Seàson shrimp with sàlt ànd pepper ànd fry for 1-2 minutes on eàch side, until just cooked through ànd pink. Trànsfer to à bowl; set àside.
- Melt the butter in the sàme skillet. Sàuté gàrlic until fràgrànt (àbout 30 seconds). Pour in the white wine or broth; àllow to reduce to hàlf while scràping àny bits off of the bottom of the pàn.
- Reduce heàt to low-medium heàt, àdd the creàm ànd bring to à gentle simmer, while stirring occàsionàlly. Seàson with sàlt ànd pepper to your tàste.
- àdd the pàrmesàn cheese ànd àllow sàuce to gently simmer for à further minute or so until the cheese melts ànd sàuce thickens.
- àdd the shrimp bàck into the pàn, sprinkle with pàrsley. Tàste test sàuce ànd àdjust sàlt ànd pepper, if needed.
- Serve over pàstà, rice or steàmed veg.
Recipes Adapted cafedelites.com
0 Response to "Creamy Garlic Shrimp"
Posting Komentar