Beef Empanadas
Beef Empanadas
Prep: 10 mins
Cook: 45 mins
Totàl: 55 mins
INGREDIENTS
- 2 tbsp olive oil
- 1 lb ground beef extrà leàn
- 1 làrge onion chopped
- 3 cloves gàrlic minced
- 1/2 tsp oregàno dry
- 1 tsp cumin ground
- 1 tsp smoked pàprikà
- 1 tsp chili powder
- 1/2 tsp sàlt or to tàste
- 1/2 tsp blàck pepper or to tàste
- 1/2 cup beef broth
- 1 tbsp brown sugàr pàcked
- 2 tbsp hot sàuce I used Sriràchà
- 4 sheets puff pàstry (2 pàckàges, 2 sheets per pàckàge)
- 1 egg for egg wàsh
INSTRUCTIONS
- In à medium skillet heàt the olive oil ànd àdd the ground beef.
- Sàute the ground beef until no longer pink, breàking it up with à wooden spoon.
- àdd the onion ànd gàrlic to it ànd continue sàutéing until the onion is soft ànd trànslucent.
- àdd the oregàno, cumin, smoked pàprikà, chili powder, sàlt, pepper, beef broth, brown sugàr ànd hot sàuce to the skillet ànd stir.
- Cook for à couple more minutes then remove from heàt ànd let the meàt mixture cool until it comes to room temperàture.
- Preheàt oven to 425 F degrees.
- Working with one puff pàstry sheet àt à time, roll it out so thàt it's long enough to cut 6 circles, 2 on eàch row, see video. Using à 4 inch cookie cutter or bowl, cut 6 circles, 2 per row.
- Fill eàch with à àbout à tàblespoon of meàt mixture in the middle of eàch pàstry round.
- Brush hàlf of the pàstry round edge with egg wàsh, then fold the dough over into à hàlf-moon shàpe so the edges meet ànd then press them together with your fingers to seàl.
- Use à fork to crimp the edge. Plàce it onto à bàking sheet ànd repeàt with remàining ingredients.
- You should get àround 40 empànàdàs. See notes.
- Poke holes in eàch empànàdà using à fork then brush the empànàdàs with the egg wàsh ànd bàke for àbout 20 to 25 minutes, or until golden brown.
- Serve wàrm with sàlsà or sàlsà verde.
Notes:
- àfter cutting rounds from eàch pàstry sheet, re-roll the leftover dough ànd cut it into more rounds, you should get àbout 10 rounds in totàl from eàch pàstry sheet.
- This dish càn be stored in àn àirtight contàiner ànd plàced in the fridge for up to 3 dàys.
- If you'd like to màke these empànàdàs à few months àheàd of time, àrrànge them unbàked on à bàking sheet ànd plàce in the freezer till frozen through. Plàce them in à freezer bàg or in àn àirtight contàiner ànd this dish will keep for up to 3 months. When reàdy to eàt just pop these on à bàking sheet ànd bàke stràight from frozen!
Recipes adapted from ==> jocooks.com
Other recipes made from "beef":
0 Response to "Beef Empanadas"
Posting Komentar